empty

H2O moeder natuur

Vorige Volgende
waterstof-2.jpg

 

H2O moeder natuur
 
H2O moeder natuur
© maart 2023

Een veelomvattend object met uitlopende technieken. Passend bij de maatschappelijke discussie over de energietransitie laat dit kuntwerk het geschenk zien van moeder natuur,  een druppel water met oneidige mogelijkheden in zich, 2 elementen waterstof en 1 elemant zuurstof!

Een opsomming van de technieken voor de kunstwerk zal je verbazen, houtbewerking, beton, epoxyhars, calcium sulfaat, acrylverf en een oppervlaktebehandeling. Kunst en ambacht vormen de basis.

De waterdruppel is gemaakt van gekleurd epoxyhars, gevormd op de houtdraaibank en gepolijst tot de huidige vorm. De hand is verbonden in de boomstam, een Japanse Kers, en omgeven door een waterkleurige epoxyhars. De hand is gemaakt van calcium-sulfaat en is gegoten in een tijdelijke contramal gevormd uit en door mijn eigen hand.

De hand is beschilderd met een zwarte acrylverf en voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling om beschadiging te voorkomen. De zware sokkel, voor de nodige stabiliteit, is gemaakt van geslepen beton.

Deze blikvanger was voor het grote publiek voor de eerste keer te zien op de Kunstmarkt op het Meerpaalplein in Dronten, veel belangstelling voor dit kunstwerk met daarnaast leuke gesprekken, dit maakte de Kunstmarkt een mooi evenement. 

Voor dit specifieke object was er steeds de vraag, hoe dan?

Verkoopprijs: op aanvraag