empty

iepenhout

Vorige Volgende
vogel-iep-1.jpg

 

wonderlijk iepenhout
 
iepenhout
juli 2023

Zo nu en dan vragen belangstellenden bij het zien van mijn kunstwerken, waar komt jouw inspiratie vandaan?

Meestal ontstaat een idee nadat ik hout heb verzameld en weet wat de kenmerken zijn van een specifieke houtsoort, op basis daarvan ontstaat een plan met schets, de uitvoering komt daarna in grote lijnen overeen met de gemaakte plannen.

Bij deze sculptuur van de vogel liep dit proces anders. Iepenhout scheurt en trekt krom bij het droogproces, bij het opruimen van wat stukken iepenhout met scheuren en barsten zag ik op het gedeelte wat overbleef spontaan de contouren van een vogel. Leuk detail waarvoor is gekozen om het massieve gedeelte van de iepenstam zichtbaar te laten bij het ontwerpen en afwerken van de vogel.

Zoals vroeger iepenhout een aantal jaren werd "gewaterd" voordat het werd gebruikt lukt dat mij niet, geen geduld en niet de mogelijkheid van bruikbare plassen of sloten om ons huis.

Iepenhout is en blijft toch altijd wonderlijk mooi met haar warme kleuren en gedraaide en grillige groeivormen. Het resultaat is altijd weer verrassend, kijk maar eens naar de details op de foto's. De hoogte van deze sculptuur is ongeveer 60 cm.

Verkoopprijs van deze vogel: € 600