empty

vrolijk hout

Vorige Volgende
vrolijk-hout-1.jpg

 

Vrolijk hout
november 2023

Vrolijk hout

Er zijn momenten dat het je het anders wil, groter en meer kleur bij het werken met hout  en beton. Gelukkig was de voorraad hout in opslag voldoende om dit plan werkelijkheid te maken.

Een forse plaat hout naar de werkplaats gebracht en willekeurig in drie delen gezaagd. De zaagsnede voorzien van een zwarte en witte ondergrond, de contrasten tegenover elkaar. Wanneer er vervolgens primaire kleuren op worden aangebracht blijkt er een soort tegenstelling te onstaan, dit ondanks het gebruik van dezelfde verfsoort en verfkleuren. Indien je er een snelle blik opwerpt zie je dit niet, als je wat langer stilstaat zie je het contrast in de beleving van de kleuren.

De kleurverschillen in de boomstam, waaruit dit hout is gezaagd, zijn mooi zichtbaar. Van donkergroen/donkerbruin voor het kernhout tot bijna wit/geel voor de buitenzijde van de stam. Yellow poplar is de originele benaming van deze houtsoort.

Lastig om deze sculptuur nauwkeurig op de sokkel te krijgen. Uiteindelijk gekozen om de houten onderdelen te voorzien van een stevige deuvel van 20 mm, deze deuvels vervolgens in een opstelling in de betonmal gezet. De betonmal volgestort met speciale beton en na het verharden van de beton de houten onderdelen weer verwijderd. Eind goed, al goed, bij het transporten van dit werk worden de drie houten onderdelen los vervoerd en ter plaatse op de sokkel gemonteerd.

Dit werk kan je zelf komen beleven, binnenkort gaat het op transport naar Galerie Dronten. Hopelijk zien we elkaar daar, een afspraak maken om samen dit werk te bespreken kan natuurlijk ook.

Prijs voor dit werk is op aanvraag......