empty

energietransitie, wind en water

Vorige Volgende
energietransitie-2022-1.jpg

 

Energietransitie
november 2021
Energietransitie, wind en water

Een windmolen als kunstobject vraagt om creativiteit, het dominante beeld van de huidige windmolens is inspiratie geweest voor het kunstwerk "Energietransitie"

De verhouding in het huidige landschap wordt verbeeld door de bomen voor de turbine. De grootte van  de wind- en of waterturbine geeft je een nietig gevoel en is een weergave van de importantie van de energietransitie.

De turbine is geplaatst in een waterpartij, deze waterpartij is gemaakt van meerdere soorten en kleuren epoxyhars. De waterpartij is wellicht bedoeld als stille hint naar het gebruik van waterenergie. Op dit moment lijkt waterenergie onderbelicht, vandaar! In het hart van de turbine laten we een dwarsdoorsnede zien van een hoogspanningskabel.

De bomen zijn gemaakt van stukken hout die als afval in de hoek lagen, meranti kozijnhout, vuren regels, grenenhout en esdoorn openhaardhout.

Het geheel staat op een sokkel van iepenhout, gemaakt van een gevelde grote iep uit Flevoland.

De bijgaande foto's geven slechts een indruk, dit object moet je zelf aanraken om je het juiste gevoel te geven van  de complexiteit van deze energietransitie.

In de maanden maart en april  2023 te zien in Galerie Dronten

Dit unieke object is nu te koop € 1500,-