empty

werk in uitvoering 2021-2022

Vorige Volgende
werk-in-uitvoering-1.jpg

 

januari 2020
Werk in uitvoering 2021/2022

Zware klusdagen en altijd op zoek naar een fraai stuk hout. Een stevige workout  met een aantal stammen van gevelde Iepenbomen.

Soms gaat het mis, zoals bij het begin van het nieuwe jaar 2022, een haakse slijper met daarin een houtfrees, even werkeloos met een vinger in het verband. Gelukkig goed afgelopen, een engel op de schouder heeft er voor gezorgd dat het snel gaat herstellen. Alle functies zijn nog in de vinger aanwezig!

Standaard zijn de door ons gewenste houtdiktes van meer dan 10 cm niet beschikbaar. Dan rest slechts deze afmetingen zelf te gaan zagen,niet eenvoudig om een stam langsop te zagen, maar met wat nieuw gereedschap is het toch gelukt.

Nu nog even een droge ruimte zoeken, wat geduld hebben, hout drogen en..............dan wordt het pas echt spannend. Zullen de stammen krimpen en in het ergste geval gaan scheuren. Het resultaat zal snel zichtbaar zijn.

Uiteindelijk worden deze massieve stukken hout omgevormd tot nieuwe objecten, prachtig werk, want creativiteit komt met de jaren. wink

Blijf ons volgen, zodra de eerste stammen zijn verwerkt laten we dit maar al te graag zien.