empty

Kloppend Hart

Vorige Volgende
hartritmestoornis-in-hout.jpg

 

juni 2020
Kloppend Hart
© copyright, juni 2020, hartritmestoornis in hout

Dit object is een geschiedenis op zichzelf. Gestart met de gedachte om een houten hart te maken passend bij de sociale armoede in de Coronatijd. 
Bij het frezen van de contouren van het hart kwamen er zoveel banen tevoorschijn dat ze me al snel de gedachte meegaven van de zenuwbanen waarin een hartritmestoornis haar weg vindt in de wanden van het hart. Gelukkig ben ik zelf, door de deskundige cardiologen in de Isala kliniek, van deze hartritmestoornis
verlost. Ik moest voortdurend bij het schuren van dit hart nog vaak terugdenken aan de momenten dat een hartritmestoornis mijn normale denken en doen behoorlijk in de war stuurde.

Vandaar de naam van het object, kloppend hart oftewel hartritmestoornis in hout. De ruim 80 lagen Berkenhout zijn de zenuwbanen vanaf de sinusknoop vanaf de bovenzijde van  het hart. 

Afhankelijk van de plaats waar deze sculptuur "Kloppend Hart"  komt te staan zijn er een voorkant in zwart en een achterkant in mahonierood voor de kern van dit hart, dus 2 mogelijkheden om dit werk te beleven.


Om u  een goed idee te geven van dit werk: ruim 60 cm hoog, ruim 65 cm breed, 14 cm diep en een gewicht van meer dan 20 kg!

Voor dit moment nog even geen verkoopprijs voor dit werk, definitieve bestemming is nog onduidelijk. Heeft u ook belangstelling of een specifieke bestemming voor dit houten hart? Laat maar weten!

Wellicht is het kloppend hart binnenkort ook te zien in de galerie van het Kunstcollectief in Dronten.