empty

Kloppend Hart

Vorige Volgende
hartritmestoornis-in-hout.jpg

 

juni 2020
Kloppend Hart
© copyright, juni 2020, hartritmestoornis in hout

Dit object is een geschiedenis op zichzelf. Gestart met de gedachte om een houten hart te maken passend bij de sociale armoede in de Coronatijd. 
Bij het frezen van de contouren van het hart kwamen er zoveel banen tevoorschijn dat ze me al snel de gedachte meegaven van de zenuwbanen waarin een hartritmestoornis haar weg vindt in de wanden van het hart.

Vandaar de naam van het object, kloppend hart oftewel hartritmestoornis in hout. De ruim 80 lagen Berkenhout zijn de zenuwbanen vanaf de sinusknoop vanaf de bovenzijde van  het hart. 

Afhankelijk van de plaats waar deze sculptuur "Kloppend Hart"  komt te staan zijn er een voorkant in zwart en een achterkant in mahonierood voor de kern van dit hart, dus 2 mogelijkheden om dit werk te beleven.


Om u  een goed idee te geven van dit werk: ruim 60 cm hoog, ruim 65 cm breed, 14 cm diep en een gewicht van meer dan 20 kg!

Dit werk is inmiddels verkocht, zijn we blij mee! Gezien de vele leuke reacties gaan we zeker nog eens een dergelijk kloppend hart maken, maar dan met een totaal andere uitstraling.