empty

de verbinding

Vorige Volgende
de-verbinding.jpg

 

november 2020
"de verbinding"

Een object gemaakt voor een 50 jarig jubileum van een vooraanstaand bedrijf in Dronten.

Een vrije opdracht waarbij het een afspiegeling van de onderneming zou moeten zijn. Klein begonnen en uitgegroeid naar een bedrijf met 7 vestigingen in en om Flevoland.

Het werk bestaat uit een basis van zwart en rood beton, zwart van de banden en rood van het bedrijfslogo. Dwars door de basis naar boven loopt een spil wat de verbinding voorstelt, van het gereedschap op de werkvloer tot het bedrijf met 7 spaken in het wiel, de spaken staan voor de diverse vestigingen.
Daartussen een golvende constructie van samengesteld hout, voorstellend een snelweg waar alle banden over rijden en zorgend voor de verbinding tussen mensen en bedrijven. Het wiel met de 7 spaken is gemaakt van massief hout en heeft als symbool de grillige markt van concurrenten en consumenten, ruw gefreesd met daartussen de glad afgewerkte vestigingen. Bij het bewerken van het hout onstond in het midden van het wiel een opening, als je goed kijkt een voorstelling van een bloem. Als je door het werk kijkt zie je daardoor een bloeiende toekomst. Gefeliciteerd met het 50 jarig jublileum!

Trotse medewerkers hebben dit werk aangeboden aan de directie van het bedrijf.